Blog

ZVONKO BOGDAN: OVO JE JEDINI ČISTI TAMBURAŠKI ORKESTAR NA ZEMALjSKOJ KUGLI

 

„Mogu vam reći da me prate bolje od policije!“   – Zvonko Bogdan 

Drugi dan XI Svetskog tamburica festa obeležen je  izvedbama dečjeg tamburaškog orkestra Biseri liciderskog srca,  zvaničnim otvaranjem i vatrometom,  melodijama  Garavog Sokaka   i  šarmantnim koncertom Zvonka Bogdana.

Prvo su se na Petrovaradinu čule prepoznatljive  pop i tradicionalne numere poput  Oko moje sanjivo, Ja samo pjevam, A ti se nećeš vratiti i slično,  u izvodjenju dečijeg tamburaškog orkestra Biseri licidersko srca čiji su solisti  osvojili veliku pažnju publike iz koje se povremeno začuo  i ogroman aplauz, a zanimljivo je i to  što su organizatori odlučili da i ove godine jedan deo  novčanih sredstava festivala  odvoje za dečju tamburašku školu i instrumente. 

Kineski ataše za kulturu  Ksu Hong zvanično je i otvorio XI Svetski Tamburica fest a ovom prilikom zapevao je i kompoziciju „Ovo je Srbija“  izražavajući ogromnu zahvalnost  organizatorima što je baš ove godine Kina – zemlja prijatelj festivala.

Vatrometom koji  obasjao petrovaradinsku stranu vojvodjanske prestonice, program je nastavljen uz zvuke Garavog Sokaka a  Bane Krstić je svoj nastup otvorio pesmom „Biće bolje ako budeš tu, da ljubav pobedi“.

Vidno raspoložen bio je i Zvonko Bogdan, koji  je  ispratio sve prethodno iz bogatog programa Tamburica festa i ovo veče se završilo njegovim „pismama, pjesmama i pesmama“ , kako je istakao i sam šlager tamburaške muzike.  Aludirajući  na to da muzika nema granice, Zvonko Bogdan je želeo da izrazi i veliko zadovoljstvo što nastupa sa Tamburaškim orkestrom RTV Vojvodina. 

-Večeras ću nastupiti sa jedinim čistim tamburaškim orkestrom na zemaljskoj kugli. I zato sam i prihvatio  da nastupam sa njima! Jer me nećete verovati, oni bolje prati nego policija! – na ovu šaljivu najavu Bogdan je osvojio srca publike već na početku sa numerom „Na te mislim i kad zora sviće“  slavonskog autora  Vladimira Nikolića, otvorio koncert  koji je publika na Petrovaradinu ispratila pevajući od prve do poslednje zajedno sa njim.