Blog

Značajno priznanje pokrajinske vlade za festival tamburaške muzike

„TAMBURICI FEST“ – „NAJBOLJE IZ VOJVODINE“
SVETSKI „Tamburica fest“, jedinstvena kulturološka manifestacija koja već 14 godina objedinjuje sve vidove umetničkog izraza, svrstana je u red dobitnika posebnih priznanja Pokrajinske vlade, „Najbolje iz Vojvodine“. Značajno priznanje dr Jovanu Pejčiću, osnivaču i direktoru „Tamburica festa“ uručio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, koji je naglasio da je oznaka kvaliteta nagrada svima koji dostižu i prestižu ne samo domaće, već i evropske standarde.
Osnivač i direktor „Tamburica festa“, dr Jovan Pejčić, istakao je da nagrada koja podrazumeva potvrdu kvaliteta u kategoriji manifestacija, predstavlja dodatni motiv za njegov organizacioni tim.
– Posebno smo ponosni na nagradu „Najbolje iz Vojvodine“ Pokrajinske vlade, s obzirom na to da negujemo tradiciju tamburaštva karakterističnu za naše podneblje, jer je tamburaška muzika deo našeg kulturnog identiteta- rekao je Pejčić, dirketor „Tamburica festa“ koji je i Privredna komora Srbije nagradila titulom „Najbolje turističke manifestacije u Srbiji“- rekao je Pejčić.