Blog

Završen XIII svetski „Tamburica Fest“

Najbolji festival etno-muzike u Evropi, i najbolja turistička manifestacija u Srbiji, ovaj put je zbog nestabilne epidemiološke situacije organizovan u novom formatu, kao multimedijalni. Takmičarski orkestri iz Srbije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore muzicirali u svojim gradovima, a nastupi su prenošeni na internetu.

Po odluci stručnog, međunarodnog žirija, za najboljeg primaša proglašen je Mikloš Kovač, član mađarskog orkestra „Mladi tamburaši iz Mohača“, najbolji begešar je Mihael Bolešić iz hrvatskog ansambla „Zlatnik“, dok su titule najboljeg vokalnog soliste i bas primaša pripale članovima pobedničkog orkestra „Ruže“, Sebastijanu Kanturu i Matiji Temunoviću.

Novosađani su nastupe majstora pera i žice mogli da prate i na velikim LED ekranima postavljenim na Sunčanom keju i kod „Spensa“. Ljubitelji tamburaške muzike su pored takmičarskog dela programa uživali i u snimcima koncerata sa ranijih tamburaških smotri. Ovogodišnja zemlja prijatelj festivala bila je Italija, pa je, uz promociju bogate istorije i kulture te zemlje, prenošen i nastup tenora Matije Zaneta.