Blog

XIV SVETSKI TAMBURICA FEST

Poštovani prijatelji,
Obaveštavamo vas da će ovogodišnji „Tamburica fest 2021“, u svom 14. izdanju, od 19. do 21. avgusta u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, okupiti po tradiciji veliki broj domaćih i inostranih majstora pera i žice.
Na zvanično najboljem festivalu etno muzike u Evropi i najboljoj turističkoj manifestaciji u Srbiji, u takmičarskom delu programa nastupiće šest orkestara iz Srbije, SAD, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije, a publika će svake, od tri festivalske večeri, kao i prethodnih godina, imati priliku da uživa u solističkim koncertima umetnika iz zemlje i regiona.
Organizatori manifestacije koja neguje sve vidove umetničkog izraza, potvrđuju da će uvodno festivalsko veče, 19. avgusta, početi tamburaškom promenadom, vožnjom fijakera „okićenih“ tamburašima novosadskim bulevarima, sve do centralnih gradskih ulica i Trga slobode. U centru grada predviđeni su nastupi folklornih i tamburaških ansambala kulturno-umetničkih društava, kao i jedinstvena šetnja u kojoj će tamburaši sa ljubiteljima setnog zvuka posetiti istorijske znamenitosti Novog Sada.
Preostale dve večeri sa sadržajnim i bogatim programom, biće održane na Petrovaradinu, planetarnom centru tamburaštva, gde će se virtuozi tananih struna nadmetati za prestižan trofej najbolje tamburaške bande, ali i titulu najboljeg primaša, begešara, vokalnog soliste, bas primaša…
Takođe, u revijalnom delu festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, predstaviće se čitav niz poznatih tamburaških orkestara i, posebno, u celovečernjim nastupima nastupiće zvezde estrade.
PRES SLUŽBA
„TAMBURICA FEST 2021“