Blog

U PETAK UVEČE NA „TAMBURICA FESTU 2022“ ODRŽANA PRVA „MONDOVIZIJA“

„GRAN PRI“ SNJIŽANI KOVERHI
U petak uveče je i pored povremene kiše, na ovogodišnjem , jubilarnom, 15. po redu „Temburica Festu 2022“ održana i prva „Tamburaška Mondovizija“, takmičenje vokalnih solista iz 15 zemalja, u skladu sa jubilejom.
„Gran pri“ , po oceni stručnog, međunarodnog žirija, osvojila je Snjižana Koverha iz Ukrajine sa pesmom „Ovo je moja ravnica“, druga nagrada za interpretaciju pripala je Marku Kukobatu, predstavniku Srbije sa pesmom „Jelena“ a treća nagrada za interpretaciju, Lamprosu Gonzalesu iz Grčke sa pesmom „Još za istim stolom“.
Denis Zajc iz Slovenije, koji je izveo pesmu „Neću žalit zbog garavuše“ nagrađen je za najbolji muški vokal, a Vlatka Kopić sa pesmom „Tuga neka tamo ostane“ za najbolji ženski vokal.
Nagrada žirija publike za interpretaciju pripala je Đorđu Planjaninu sa pesmom „Staša“ iz Rumunije, dok je žiri medija za interpretaciju nagradio Tanju Šeter iz Crne Gore za pesmu „Podgoričke vrele noći“.
Nagrada za najbolju kompoziciju pripala je Italijanima za pesmu „U mom srcu“ sjajnom vokalu Matiju Zanati i autorima, Fabriciju Kastanju i Dinu Doniju.
Nagradu za najbolji aranžman poneo je naš Miroslav Tubić za pesmu „Tamburaši“ a za najbolji tekst nagrađen je Goran Tairović“, takođe autor iz Srbije, za pesmu „Tuga neka tamo ostane“.