Blog

Tamburica Fest na prijemu u Turskoj ambasadi

Poštovani prijatelji,

Obaveštavamo vas da će ovogodišnji, 14. po redu „Tamburica fest 2021“, koji će biti održan od 19. do 21. avgusta u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, pored takmičarskih orkestara iz šest zemalja i učešća zvezda estrade iz Srbije i regiona, obeležti i nastup najreprezentativnijeg simfonijskog orkestra iz Turske.
To su na prijemu u ambasadi Turske u Beogradu, potvrdili njegova ekselencija Hami Aksoj, ambarasador te zemlje u Srbiji i dr Jovan Pejčić, direktor, Danilo Ninković, muzički urednik i Jelena Pejčić, pi ar „Tamburica festa“, najbljeg festivala etno muzike u Evropi i najbolje turističke manifestacije u Srbiji.
Takođe, oni su i zvanično saopštili da je Turska ove godine ponela epitet „zemlja prijatelj festivala“.

– Počastvovani smo što će ovogodišnji festival, koji već 14 godina objedinjuje sve vidove umetničkog izraza, zvanično otvoriti njegova ekselencija Hami Aksoj, u petak, 20. avgusta, na Velikoj bini pod zidinama Petrovaradinske tvrđave.
Takođe, počastvovani smo činjenicom što će našu manifestaciju uveličati nastup najreprezentativnijeg simfonijskog orkestra iz Turske, koji će na celovečernjem koncertu pratiti solistu na turskoj tamburici.
Dogovoreno je da saradnja bude dvosmerna i za očekivati je da Veliki tamburaški orkestar Svetske tamburaške asocijacije uskoro gostuje na nekom od muzičkih festivala u Turskoj- kaže Pejčić, direktor „Tamburica festa“, koji je tom prilikom ambasadoru Hami Aksoju, na poklon uručio tamburicu – prim, ručne izrade.