Blog

„TAMBURICA FEST“ SA PRIJATELjIMA U SKUPŠTINI GRADA BEOGRADA

PREDSTAVLjEN NOVI ALBUM I NAJAVLjEN KONCERT NA „KOLARCU“

 

„PRIJATELjI tamburice“, najnoviji projekat „Tamburica festa“ i RTV Vojvodine, predstavljen je u petak, 26. maja, u Skupštini grada Beograda. Reč je o duplom ce-de albumu sa 31 pesmom od 15 poznatih pevača iz čitavog regiona u pratnji Tamburaškog orkestra RTV Vojvodine, koji su u prethodnih devet godina nastupali na svetskom „Tamburica festu“ i zajedničkom koncertu koji će se održati 30. maja u koncertnoj zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu.

Dr Jovan Pejčić i Danilo Ninković direktor i muzički urednik „Tamburica festa“ koji ove godine obeležava jubilej, 10 godina postojanja, uz prijatelje, čuvene interpretatore, Merimu Njegomir, Željka Samardžića i Nikolu Rokvića, potvrdili su da će u utorak, 30. maja, na „Kolarcu“ nastupiti 13 od 15 pevača iz Srbije, BiH, Hrvatske i Makedonije a to su i Željko Bebek, Čeda Marković, Marinko Rokvić, Halid Bešlić, Zvonko Bogdan, Danka Stoiljković, Zoran Kalezić, Dušan Svilar, Dženan Lončarević i Nino Veličkovski, dok će zbog unapred zakazanih obaveza izostati Jelena Rozga i Ana Bekuta.

-Ideja da povodom 10 godina „Tamburica festa“ okupimo pevače koji su nastupali na festivalu i snimimo njihove najlepše pesme, rodila se tokom razgovora sa Željkom Samardžićem. Naravno u svemu nam je pomogao Veliki tamburaški orkestar RTV Vojvodine koji ove godine obeležava šest decenija postojanja- rekao je Pejčić.

Nikola Rokvić, najmlađi među pevačima, naglasio je da je počastvovan što nastupa uz velika imena ali i istakao značaj čitavog projekta.

-Veoma je važno da mi mlađi pevači čuvamo tradiciju, izvorni zvuk i tamburicu koja obeležava čitavo podneblje- rekao je Rokvić.