Blog

TAMBURAŠKI ORKESTAR HRVOJA HARKANOVCA, POBEDNIK „TAMBURICA FESTA 2022“

TAMBURAŠKI orkestar Hrvoja Harkanovca, predstavnik Hrvatske na ovogodišnjem takmičenju za najbolji orkestar „Tamburica Fest-a 2022“, osvojio je prvu nagradu po oceni stručnog žirija. Majstori pera i žice iz Osijeka su u subotu uveče pobrali i ovacije publike a pored epiteta najbolji orkestar, poneli su nagradu za najboljeg primaša, koja je pripala Hrvoju Harkanovcu, za najboljeg basprimaša- Sebastijanu Kovačeviću i za najboljeg vokalnog solistu i begešara – Matku Juriši.
Njima je glavnu nagradu na svečanoj ceremoniji uručio dr Jovan Pejčić, osnivač i direktor „Tamburica Fest-a“.
– Lično, čast mi je biti najbolji primaš „Tamburica Fest-a “, festivala na kojem sam prvi put kao posetilac bio pre tri godine i koji na pravi način promoviše tamburu i umetničke vrednosti- kaže Hrvoje Harkanovac, sjajan student završne godine „Tamburaške akademije“ u Osijeku.- Svi u orkestru smo presrećni i prezadovoljni nagradom i priznanjima. To su zaista, velika priznanja stručnog žirija a dodatno nam je mnogo drago što nas je publika lepo primila, podržala i nagradila aplauzima. Nama je ovo poseban podstrek da nastavimo još bolje.
Diplomu i specijalno priznanje za umetnički izraz pripalo je tamburaškom sastavu „Mlin“ iz Slovenije, dok je specijalnim priznanjem za negovanje tradicije nagrađen tamburaški orkestar „Fermata“ iz Mađarske. Nagrada za najbolju orkestarsku interpretaciju poneo je tamburaški sastav „Esminger“ iz Mostara.
Laureatima su nagrade uručili članovi žirija, Nino Veličkovski, Miro Marinković i Franjo Batorek, muzički urednik festivala, Danilo Ninković, predstavnica kompanije „Kutjevo“, Ela Petrović i predstavnica kompanije „Univereksport“, Vera Raonić.