Blog

SNIMANjE PROMOTIVNOG SPOTA RTV VOJVODINE I „TAMBURICA FESTA“

TAMBURAŠKI SPEKTAKL ZA PRESTONICU KULTURE
NA Petrovaradinskoj tvrđavi danas, 7. juna, je počelo snimanje televizijskog spota RTV Vojvodine i „Tamburica festa“ za promociju jedinstvenog festivala tamburaštva, podršku kandidaturi Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021. godine kao i predstavljanje turističkih potencijala grada. Više od stotinu tamburaša, 100 članova mešovitog hora kao i 50 plesnih parova i članova kulturno- umetničkih društava muziciralo je po Štrausovim notama „Na lepom plavom Dunavu“ i uz tamburaške hitove i upriličilo spekatkularnu scenu na platou ispred sat – kule.
-Zaista je predivan osećaj svirati na platou ispred čuvene sat kule i to jednu od najlepših kompozicija za tambure, „Na lepom plavom Dunavu“- kaže Saša Šćitaroci- Obad, tamburaš.
Jadranka Gojić, pi ar festivala „Tamburica fest“ naglašava da su organizatori oduševljeni odazivom tamburaša koji su po ko zna koji put pokazali ljubav prema umetnosti i značaju čuvanja tradicije.
-Atmosfera je predivna i rezultat će, sasvim je izvesno biti najbolji. Ovo snimanje je zapravo najlepši uvod u predstojeće festivalske dane koji počinju 21. juna ulicama Novog Sada uz tamburaše pa sve do 25. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi- rekla je Gojićeva.
Ovogodišnji, deveti po redu svetski tamburaški festival održaće se od 21. do 25. juna u Novom Sadu i na Patrovaradinskoj tvrđavi uz učešće 10 tamburaških sastava iz sedam zemalja u takmičarskom delu i zvezda estrade u revijalnom delu festivala Zvonko Bogdan, Halid Bešli, Zoran Kalezić, orkestar „Dijako“…