Blog

RUSIJA, „ZEMLjA PRIJATELj“ OVOGODIŠNjEG „TAMBURICA FESTA“

„Zemlja prijatelj“ ovogodišnjeg, jubilarnog, 10. po redu svetskog tamburaškog festivala „Tamburica fest 2017“ je Ruska federacija. To su danas u ambasadi Rusije u Beogradu potvrdili Njegova ekselencija, Aleksandar Vasiljevič Čepurin, Ambasador Ruske federacije u Srbiji, i dr Jovan Pejčić, direktor „Tamburica festa“ i predsednik Svetske tamburaške asocijacije.

„Tamburica fest 2017“ će uz učešće 600 izvođača iz 8 zemalja biti održan od 20. do 24. juna na Trgu slobode u Novom Sadu a dogovoreno je takođe da Ambasador Čepurin i svečano otvori ovogodišnji festival.

– Oduševljeni smo činjenicom da sarađujemo sa Ruskom federacijom tim pre što će na festivalu nastupiti i Simfonijski orkestar ruskih narodnih instrumenata Moskovske filharmonije “NP Osipova”. Takođe, otvorili smo i teme oko buduće kulturne razmene u kojoj će naši istaknuti tamburaški orkestri reprezentovati Srbiju u Moskvi i Sankt Peterburgu. Potrebno je naglasiti da su na prethodnih devet festivala „Tamburica fest“ svake godine nastupali vrhunski orkestri iz Rusije i po pravilu nagrađivani ovacijama naše publike- potvrdio je direktor festivala Pejčić.