Blog

PRESTALA KIŠA A PLJUŠTALE NAGRADE

 

TREĆE VEČE:  Dodela nagrada najboljima u takmičarskom i fenomenalni koncert Marije Šerifović u revijalnom delu festivala 

U okviru treće večeri festivala dodeljene su nagradeu takmičarskom delu. 

Tako je Tamburaškom ansamblu Velos dodeljena nagrada za najbolji orkestar festivala a najlepša nova pesma je  „Prodat ću kola, vrance i polja“ koju  je izveo Tamburaški sastav Satir. 

Zlatko Galik  iz Tamburaša Rubato je dobio nagradu za najboljeg primaša a Miloš Jovanović iz Tamburaškog ansambla Velos nagradu za najboljeg basprimaša.

Nagrada za najboljeg begešara pripala je  Miroslavu Adaševiću iz tamburaškog orkestra Sremska banda. 

Specijalna nagrada za negovanje tamburaške tradicije pripala je Tamburaškom orkestru Zlatna suza . A Gradski Tamburaški orkestar Pljevlja dobio je nagradu za najbolju interpretaciju. 

Solista Joseph Joe Kirin iz Tamburaškog orkestra Sremska banda  je i najbolji vokalni solistaovog festivala a specijalna nagada žirija publike pripala je Tamburaškom orkestru Kraguji.

Diplome i specijalne statuete Petrovaradinskog sata uručivali  su ispred Tamburica festa Jovana Pejčić,  muzički urednik festivala Danilo Ninković, predsednik stručnog žirija gospodin Franjo Batorek, predsednik UO NS Seme  pr.dr. Bogdan Kuzmanović i umetnički direktor festivala Jovan Adamov.

I dok su  se nagradjeni fotografisali  sa publikom i saradnicima, na sceni  je počeo koncert Marije Šerifović, koji je naša jedina pobednica na Evroviziji otvorila  pesmom „Pametna i luda“ a onda poručila publici:  

Da je više ovakvih festivala gde bi nam kraj bio! Čestitam organizatorima jedanaesti festival i želim vam da još dugo dugo trajete!

Petrovaradinskom tvrdjavom orili su se hitovi poput Sama i nervozna, U Nedelju, Deo Prošlosti, Ti možeš sve i tako je još  jedna noć na Tamburica festu  protekla  bez kiše i oblaka i završila se pesmom, muzikom i  gromkim aplauzom  nekoliko hiljada prisutnih.