Blog

Počeo XIII svetski Tamburica Fest

Poštovani prijatelji,

obaveštavamo Vas da je večeras počeo XIII. po redu svetski festival tamburaške muzike,
 ,, Tamburica Fest 2020 “  u potpuno novom formatu. Ovogodišnji festival održava se kao multimedijalna manifestacija u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.
XIII Tamburica Fest počeo je jedinstvenom tamburaškom promenadom novosadskim ulicama uz direktan live stream prenos putem interneta. Oficijelni tamburaški orkestar festivala, satkan od majstora pera i žice koji su nastupali na prethodnim smotrama, posetio je značajna kulturno istorijska mesta grada na levoj obali Dunava, kuću Mileve Marić Ajnštajn, spomenike našim pesnicima, Jovanu Jovanoviću Zmaju i Đuri Jakšicu, Sremske Karlovce, centar srpske duhovnosti i kulture, spomenik najčuvenijem Janiki Balažu, čuveni studio M i naravno, epicentar svetskog tamburaštva, centar grada i Petrovaradinsku tvrđavu.
U subotu 24. oktobra na programu je takmičarsko veče a tambure će ukrstiti tamburaški sastavi iz Srbije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.
Oni će muzicirati iz  svojih gradova a sve će biti uživo prenošeno putem live streaminga, internetom. Posebno zanimljivo biće glasanje stručnog žirija, čiji članovi će se iz svojih zemalja uživo uključiti u internet prenos i saopštavati ocene, pa će i izvođači i publika istovremeno saznati ko je pobednički orkestar i ko su najuspešniji instrumentalisti ovogodišnjeg svetskog Tamburica Fest-a.