Blog

POČEO OVOGODIŠNJI „TAMBURICA FEST“

Tradicionalnom “Tamburaškom promenadom” ulicama Novog Sada u četvrtak uveče počeo je 12. svetski “Tamburica fest”, zvanično najbolji festival etno muzike u Evropi i najbolja turistička manifestacija u srbiji na kojem će do 22. juna, na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiti više od 700 izvođača iz osam zemalja.
Defile 12 tamburaških orkestara sa više od 100 izvođača uz podršku ansambla narodnih pesama i igara AКUD “Sonja Marinković”, koji su bili odeveni u letnje nošnje iz Banata i Srema, krenuo je iz Dunavskog parka, ispred spomenika Miroslava Mike Antića, našeg čuvenog pesnika i boema, Dunavskom i Zmaj Jovinom ulicom do Trga republike a kasnije nastavili muziciranje po baštama kafića i restorana.
-Drago nam je da su nas sugrađani dočekali nasmejani, vedri u dobrom raspoloženju i velikom broju- kaže Jelena Pejčić, član organizacionog tima festivala.- Za ovacije i aplauze, više od 100 tamburaša iz 12 orkestara, u skladu sa 12. “Tamburica festom”, uzvratilo je još setnijim zvukom za zajedničko pevanje dobro znanih melodija.