Blog

NOVI VODITELjSKI TANDEM NA OVOGODIŠNjEM “TAMBURICA FESTU 2016“

JADRANKA UZ ALEKSANDRA

OVOGODIŠNjI, deveti po redu svetski tamburaški festival, „Tamburica fest 2016“, koji će da se održi od 21. do 25. juna u Novom Sadu i na Petrovaradinskoj tvrđavi, obeležiće i novi voditeljski par, Jadranka Gojić, inače vodeći vokal u ženskom tamburaškom sastavu „La banda“, koja ujedno ima ulogu i „pi- ara“ festivala i Aleksandar Filipović, „čovek rođen da bude novinar“, urednik i voditelj „Tablioda“, jedne od najgledanijih emisija zabavnog karaktera.
– Za mene je to veliki izazov- kaže Jadranka.- Volim izazove i prvi put ću da se oprobam na tom polju i smatram da ću dobro da se snađem. S obzirom na to da sam od oktobra 2014. godine vokalna solistkinja „La bande“, imam iskustva na sceni, pred kamerama, reflektorima i publikom. Tim „Tamburica festa“ je uz mene, podržavaju me svi, veruju u mene i to je olakšavajuća okolnost. Takođe, imam veliku podršku i od Aleksnadra. Karakterno smo različiti ali upravo zbog toga ćemo se dobro slagati i čast mi je što ću s njim sarađivati.
Zanimljivo je da će ovogodišnji voditelji festivala na Petrovaradinu najaviti svoj nastup u nekoliko najznačajnijih emisija u našoj zemlji a ono što je posebna karakteristika promocije „Tamburice festa“ je to što i Jadranka i Aleksandar obožavaju da pevaju.
– Veliko mi je zadovoljstvo što ću ove godine sa mlađom koleginicom Jadrankom biti deo nove energije „Tamburica festa’“…- kaže Filipović.- Poziv da se pridružim uspešnom timu „“Tamburica festa“ doživljavam kao kompliment i veoma mi je drago što ći imati priliku da najavim nastupe sjajnih tamburaških orkestara i ,svakako, legende na muzičkoj sceni, Zvonka Bogdana i Halida Bešlića. Veliko prijateljstvo me veže sa gospodinom Bešlićem koji je prvi meni dao intervju, kada su u pitanju srpski mediji. Posetio sam njegov dom i napravili smo sjajnu emisiju. Takođe, tamburaška muzika je zapravo ono što ja lično najviše volim da slušam i nešto što meni jako prija. Ovaj festival je uvek doprinosio gledanosti moje emisije pošto su svi učesnici bili gosti „Tablioda“, bilo kroz gostovanje u studiju ili kroz priloge… Posto, smatram da je i moja emisija brend evo već dvadesetak godina a ”Tamburica” zove samo najbolje i najpopularnije izvođače a to je dosta doprinelo rejtingu i kvalitetu moje emisije. Stoga dobrodošli na „Tamburica fest“ koji će dobiti svoj novi adrenalin i energiju.