Blog

JUBILARNI „TAMBURICA FEST 2017“ KRAJEM JUNA NA TRGU SLOBODE

SPEKTAKL ZA PRESTONICU KULTURE

OVOGODIŠNjI, 10. po redu svetski festival „Tamburica fest“ održaće se od 20. do 24. juna na Trgu slobode u Novom Sadu. Organizatori jedinstvene manifestacije tamburaške kulture odlučili su da umesto na Petrovaradinskoj tvrđavi, muzičku smotru povodom desetogodišnjeg jubileja upriliče u centru grada i sugrađane počaste besplatnim spektaklom.

Za sada je poznato da će nastupiti svi pobednički orkestri sa prethodnih devet festivala kao i 12 tamburaških sastava iz zemlje i regiona i gosti iz Kanade, Australije i SAD a učešće su potvrdili i Moskovljani, Ruski narodni orkestar od 50 članova. Kao i svake godine, očekuju se i koncerti regionalnih zvezda koje će nastupati u pratnji tamburaša.

– Ne bismo da odmah otkrijemo sve adute a takođe želimo da priredimo neka iznenađenja na radost poklonika našeg festivala. Činjenica da će se festival održati na Trgu slobode ogleda se u nameri da budemo bliži sugrađanima i kao poklon našem gradu, Evropskoj prestonici kulture 2021. godine. S obzirom na to da je u prethodnih devet godina na „tamburici“ nastupilo više od 160 orkestara sa svih meridijana i da je nastupe umetnika pratilo 500.000 posetilaca, uvereni smo da će i ove godine festival odisati negovanjem baštine- kaže dr Jovan Pejčić, direktor „Tamburica festa“.