Blog

IVAN IVANOVIĆ I JOVANA PEJČIĆ, VODITELJI SVETSKOG TAMBURAŠKOG FESTIVALA „TAMBURICA FEST“

VODIMO VAS U NAJBOLJI PROVOD U OVOM DELU EVROPE !

Ivan Ivanović, najpopularniji televizijski voditelj i ove godine, ne krije, uživaće u svom poslu na „Tamburica festu 2014“, svetskom tamburaškom festivalu koji će se održati od 26. do 28. juna na Petrovaradinsko tvrđavi. Pored 12 sjajnih tamburaških orkestara iz devet zemalja, koji će nastupiti u takmičarskom delu programa, celovečernje koncerte imaće balkanska diva, Svetlana Ceca Ražnatović i legenda panonske šansone Zvonko Bogdan kao i orkestri „Dijako“ iz Đakova i „Biseri“ iz Subotice a kompletan program vodiće Ivan Ivanović i Jovana Pejčić.

– Uz koncerte Svetlane Ražnatović i Zvonka Bogdana, očekujem sjajan provod- kaže Ivanović.- Ceca je najveća zvezda na Balkanu u toj kategoriji muzike i mnogo smo dobri prijatelji pa znam da će biti veselo na njenom nastupu, tim pre što će nekoliko hitova otpevati u pratnji tamburaškog orkestra. Lično, više mi leže pesme Zvonka Bogdana i tamburaša, ali će na „Tamburica festu“ biti za svakog po nešto i znam da će se svi dobro provesti.

O Ne krijete simpatije prema tamburaškoj muzici?

-Ja sam pola Vojvođanin. Po majčinoj liniji sam „lala“, jer je baba iz Deliblata, deda iz Pločica, dakle Banaćini, dok je sa očeve strane deda iz Crne Gore a baba iz Like. To je kombinacija po kojoj sam u kući još kao dete uz ploče Bitlsa, Partibrejkersa… imao i dupli album Zvonka Bogdana i ta muzika je oduvek prisutna u mom životu i u mojoj porodici i razumljivo je što gajim ljubav prema tamburaštvu. Takođe, imam i određenu kilometražu po kafanama u koje i dalje redovno idem, ali manje pijem.

O  Već treći put zaredom vodite program na svetskom tamburaškom festivalu?

-Domaći sam u Novom Sadu, gradu koji obožavam a jedino Zvonko Bogdan ima više staža na svetskom tamburaškom festivalu od mene. To je fenomenalna menifestacija, sjajno organizovana po svetskim standardima, lep spektakl i događaj na kojem publika može da uživa u umeću virtouza i sluša vrhunske svetske umetnike. O aspektu festivala koji čuva i neguje tradiciju i baštinu, sve se zna. Pozivam ljubitelje muzike na najbolji provod u ovom delu Evrope koji može da se doživi jedino na Petrovaradinskoj tvrđavi- zaključio je Ivanović.

JOVANA PEJČIĆ

Uz Ivana Ivanovića, program na „Tamburica festu 2014“ ove godine vodiće  Jovana Pejčić,  Novosađanka, koja već sedam godina živi u gradu Montro, univerzitetskom i mondenskom centru na obali Ženevskog jezera, gde je zaposlena u Švajcarskoj grupi za edukaciju u okviru univerziteta te zemlje na mestu direktora za jugoistočnu Evropu. Ona je već bila na pozornici festivala u Deronjama, 2010. i 2011. godine, kada je  samostalno vodila kompletan program a ove godine imaće pratnju u liku najpopularnijeg voditelja na našim prostorima.

-Jovana je već u dva navrata bila voditelj svetskog tamburaškog festivala a sada prvi put radimo zajedno. Dobri smo prijatelji i jedva čekam da radim u tandemu sa tako divnom devojkom. Ona ima mnogo talenata a znam da će to sigurno dobro uraditi i da ćemo zajedno doprineti dobrom provodu na Petrovaradinskoj tvrđavi- kaže Ivanović.