Blog

HALID BEŠLIĆ, BALKANSKA ESTRADNA ZVEZDA, POSLE DVE GODINE PONOVO NA „TAMBURICA FESTU“

-„Tamburica fest“ je jedna od najlepših priča u Srbiji. Tim rečima, Halid Bešlić, balkanska estradna zvezda, koji ove godine nastupa ponovo na Petrovaradinskoj tvrđavi, ne krijući emocije ističe u prvi plan zadovoljstvo dolaska u Novi Sad i najavljuje novi spektakl. Popularni pevač, na sceni već 37 godina, koji je održao na hiljade solističkih koncerata širom planete, ima 16 snimljenih i dva albuma uživo rasprodatih u milionskim tiražima, više od 500 humanitarnih koncerata najavljuje istinsko druženje sa publikom i njegovim fanovima.
-Spektakl čine tamburaši i 20.000- 30.000 ljubitelja istinske muzike, one iz duše i jedva čekam da dođem u Novi Sad- kaže Halid.- Pre dve godine sam bio na Tamburica festu i zaista je bio spektakl pa će, ako je po tome suditi, od 21. do 25. juna, očekujem, biti još bolje. Ja ću, po tradiciji i običaju tamburaške smotre, najpre na koncertu koji je u subotu, 25. juna, nastupiti u pratnji tamburaškog orkestra sa sedam- osam pesama, a u drugom bloku sa mojim bendom. Inače, moje pesme se nalaze u repertoaru tamburaških orkestara na ovim prostorima. Reč je o pesmama koje imaju upravo tu tamburašku nit i redovno se dešavalo da s tamburašima, bez probe, odsviramo i otpevamo te pesme.
Specijalni gost na koncertu Halida Bešlića u revijalnom delu „Tamburica festa 2016.“, biće Zoran Kalezić.
-Nas dvojica imamo i duet i očekujem da će sve to mnogo dobro da izgleda i da će publika biti zadovoljna, što je najvažnije. Bio sam njegov gost na koncertu u „Sava centru“, sada mi on uzvraća gostovanje i izvesno je da će nekoliko svojih pesama takođe otpevati u pratnji tamburaškog orkestra- kaže Bešlić.