Blog

DELEGACIJA TAMBURICA FEST-A NA PRIJEMU U AMBASADI REPUBLIKE AUSTRIJE

Poštovani, želimo da Vas obavestimo da se ovogodišnji ,jubilarni XV put po redu, Svetski Tamburica Fest održava od 18. do 21. avgusta u centru Novog Sada na Trgu Slobode.

U bogatom četvorodnevnom programu će se ove godine pored takmičenja međunarodnih tamburaških sastava održati prvi put na svetu Tamburaška Mondovizija sa učesnicima iz 15 zemalja ,Tamburaška Filharmonija koja broji 200 članova I projekcija dugometražnog dokumentarnog filma o Tamburica Fest-u ,,Zaustavite Dunav I skazaljke stare’’.

Takođe, sa velikim zadovoljstvom najavljujemo I svečani koncert čuvenog Ansambla ,,Johan Strauss’’ iz Linca koji je ovogodišnji reprezent Republike Austrije , zemlje prijatelja Tamburica Fest-a 2022.

Tom prilikom , otpravnica poslova ambasade Austrije u Beogradu, Karin Traunmuller dočekala je delegaciju Tamburica Fest-a , najboljeg etno festivala u Evropi I najbolje turističke manifestacije u Srbiji.

Svečanom pijemu su ispred Tamburica Festa prisustvovali Predsednik Svetske tamburaške asocijacije I osnivač festivala, dr. Jovan Pejčić, Gospodin Zoran Janković i pr festivala Jelena Pejčić.

Delegaciju su ispred ambasade Austrije pored Gospođe Traunmuller dočekali I Adrien Feix, ataše za kulturu Austrijske ambasade I Gospodin Zoran Tadić, počasni konzul republike Austrije u Novom Sadu .

Nakon završenih uspešnih dogovora o svim aspektima ovogodišnje saradnje Republike Austrije I Tamburica Fest-a, direktor festivala Jovan Pejčić poklonio je ručno rađenu Tamburicu-prim otpravnici poslova Austrijske Ambasade , gđi Traunmuller.

Tamburicu je za ovu specijalnu priliku izradio jedan od najboljih graditelja tambura na ovim prostorima, Bora Vojnović iz Ravnog sela.

Na veliko zadovoljstvo prisutnih, da ovaj predmet nije samo poklon na postolju već vrhunski instrument, pokazao je Zoran Janković svojom maestralnom izvedbom čuvene kompozicije Johanessa Brahmsa.

,, Velika nam je čast što je država sa takvim evropskim kulturološkim centrom kao sto je Beč, prepoznala značaj naše manifestacije za doprinos I negovanje kulture i tradicije, te nas ove godine podržala kao zemlja partner festivala I doprinela programu sa koncertom tako reprezentativnog orkestra kao što je ,, Johan Strauss’’ iz Linca, koji će na jubilarnom XV Tamburica Fest-u nastupiti u subotu 20. Avgusta 2022.’’ – rekao je za ovu priliku direktor festivala Jovan Pejčić.

Press služba Tamburica Fest-a