Blog

15. LIKOVNA KOLONIJA SVETSKOG TAMBURICA FEST-A

Umetnici slikama oplemenili Dunavski park

Tradicionalno okupljanje umetnika na Likovnoj koloniji Tamburica Fest, nastavljeno je i ove godine u okviru 15. jubilarnog festivala, koji je prethodnog vikenda u formi kulturološkog uragana, prvi put viđenog i oličenog u jedinstvenoj Tamburaškoj filharmoniji, protutnjao Novim Sadom.
U selekciji Danila Vuksanovića, programskog direktora Galerije Matice srpske, u prelepom ambijentu Dunavskog parka slikali su Ratko Šoć ,Snežana Mandić, Viktorija Janić, Kolja Obrovski, Miladin Zorić,Marko Milović, Vladislav Šešlija, Nenad Ignjatov, Miloš Ostojić, i Aleksandar Lukić.
Oni su bogatim koloritom i uprliličili radnu, ali i prijateljsku atmosferu za česta pitanja i razgovor sa radoznalim, mnogobrojnim šetačima u parku.
Kolja Obrovski se prihvatio i gitare, zabavljao učesnike a poseban doživljaj bio je, kada je Ratko Šoć, jedan od naših najistaknutijih umetnika, inače autor čuvene, najizvođenije pesme Osam Tamburaša s Petrovaradina, u pratnji na gitari Bobe Bajića, otpevao „Zaustavite Dunav i kazaljke stare…“ U njegovoj, originalnoj verziji.

Izložba ove likovne kolonije biće organizovana u novembru mesecu.