Blog

10 Jubilarna Likovna kolonija „Tamburica fest 2017

U foajeu čuvenog, starog bara na Petrovaradinskoj tvrđavi kraj „Terase likovnog kruga“, otvorena je jubilarna, 10. po redu likovna kolonija „Tamburica fest 2017“. Po rečima dr Jovana Pejčića, direktora zvanično najboljeg festivala etno muzike u Evropi, koji je krajem juna uz učešće 600 izvođača iz osam zemalja održan u centru Novog Sada, likovnjaci su neizostavni deo „Tamburica festa“ od samog osnivanja.
-Naš predan rad u očuvanju baštine ogleda se i u činjenici da su na „Tamburca festu“ zastupljeni i objedinjeni svi vidovi umetničkog izraza, od muziciranja, komponovanja, književnosti, poezije, dizajna, slikarstva…- obratio se slikarima Pejčić.- Posebna uloga, naravno, pripada likovnim umetnicima. Za 10 godina na našoj likovnoj koloniji učestvovalo je 90 slikara iz zemlje i inostranstva, koji su uradili više od stotinu dela na temu etnomuzikologije i likovnosti. To je poseban legat i naš doprinos Novom Sadu, evropskoj prestonici kulture 2021. godine, i negovanju tradicije u Srbiji.
Učesnici ovogodišnjeg, jubilarnog saziva Likovne kolonije „Tamburica Fest 2017“ u selekciji Borivoja Popržana, novosadskog slikara i grafičara su Đerđi Ačaji (Bečej), Korina Gubik (Senta), Saša Dobrić, Kolja Obrovski, Radule Bošković (Novi Sad), Anita Bakoš (Mol), Silvija Jelačić, Silvija Vulanović(Vrbas) Svetlana Ninković i Ana Rodić (Beograd).
PRES SLUŽBA
TAMBURICA FESTA